M C C A P

Наші партнери

Університет Саарланду (ФРН)

Кафедра фармацевтичної біотехнології

Головним напрямом наших спільних досліджень є хімічний аналіз вторинних метаболітів природних ізолятів актиноміцетів. У співпраці з групою професора Андрія Лужецького  ми досягли успіху у відкритті нових біологічно активних речовин, в т.ч. антибіотиків, виділених з актиноміцетів ризосфери рослин Кримського півострова (Україна). Сьогодні ми працюємо над розшифруванням структур нового класу антибіотиків та їхніх властивостей.

Кафедра технології молока і молочних продуктів

Спільно з групою професорки Орисі Цісарик ми започаткували молекулярно-генетичні дослідження штамів молочнокислих бактерій, виділених з оригінальних кисломолочних продуктів карпатського регіону, їхніх пробіотичних властивостей. Метою нашої співпраці є розробка нових кисломолочних продуктів.

На замовлення одного з найбільших в Україні виробників молочної продукції ми виготовляємо бактеріальний концентрат «Carpaticus», який зробив йогурти торгової марки «Галичина» ще смачнішими й кориснішими для здоров’я.

Наше партнерство на фінансовій основі триває з моменту заснування компанії. Основними напрямами  співпраці є часткове та повне секвенування геномів мікроорганізмів, а також метагеномний аналіз біоматеріалу.  Це дозволяє нам оцінювати філогенетичне різноманіття мікробіоти природних біотопів, ьвизначати таксономічне положення природних ізолятів, оцінювати потенціал мікроорганізмів до продукції біологічно активних сполук

Головним напрямом співпраця  на фінансовій основі з Інститутом біології тварин НААН є опрацюванням методів довготривалого зберігання біологічного матеріалу. У тісній співпраці з доктором біологічних наук Юрієм Салигою ми адаптували методи ліофілізації різних груп мікроорганізмів, зокрема актиноміцетів, дріжджів, молочно-кислих бактерій.