Вісясяну крупу кип’ятити у 1000 мл води протягом 20 хв. Профільтурувати через подвійний ша марлі. Додати агар, довести об’єм водою до 1000 мл. Додати 1 мл розчину солей.
Розчин солей:
FeSO4 x 7 H2O
0.1
г
MnCl2 x 4 H2O
0.1
г
ZnSO4 x 7 H2O
0.1
г
Вода дистильована
100.0
мл
Стерилізувати при 1000С протягом 10-20 хв. pH 7.2.
Вісясяну крупу кип’ятити у 1000 мл води протягом 20 хв. Профільтурувати через подвійний ша марлі. Додати агар, довести об’єм водою до 1000 мл. Додати 1 мл розчину солей.
Розчин солей:
Стерилізувати при 1000С протягом 10-20 хв. pH 7.2.